PBC Austerlitz - Primitief kampeerterrein voor scoutinggroepen - Scouting labelterrein PBC Austerlitz

Scoutcentrum PBC AUSTERLITZ
Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Scouting kampeerterrein PBC AusterlitzIn het stiltegebied van de Boswachterij Austerlitz (gemeente Zeist) op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Scouting Kampeerterrein PBC Austerlitz, kortweg PBC. Dit terrein bestaat uit ongeveer 12 hectare bos.

Het PBC is een kampeerterrein waar primitief gekampeerd kan worden door Scoutinggroepen.
Dit kampeerterrein wordt beheerd door de leden van de Scoutinggroep PBC Austerlitz.
Kampeerterrein
Het kampeerterrein is verdeeld in 21 gevarieerde gedeelten bos, waar elke groep vrij van elkaar zijn kamp kan opzetten. Elk terrein heeft een eigen stookplaats en een klein speelveld.
Elders op het kampeerterrein is een kampvuurkuil voor 250 personen aanwezig, evenals een groot speelveld en een schuilhut welke apart gehuurd kan worden.

Primitief
Ben jij op zoek naar een kampeerterrein waar je alles zelf kunt regelen: je tent opzetten, je keuken pionieren, je kampvuur stoken, en wil je bovendien niet dat alles voor je georganiseerd is?
Dan ben je hier aan het juiste adres. Alleen de "bare necessities" zijn aanwezig.
In de periode dat er kans is op vorst zijn de toiletgebouwen op het terrein afgesloten en worden alleen de toiletten achter het Klephuis gebruikt.
De warme douches zijn dan ook niet beschikbaar.
Op je eigen kampeerterrein is het niet mogelijk gebruik te maken van elektriciteit en ook luxueus kamperen in een camper, een caravan of een vouwwagen kan niet op ons terrein.
Wij bieden je wel de gelegenheid om bij het Klephuis je telefoon op te laden. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een elektrische fiets of rolstoel op te laden.

Openstelling
Het PBC is het gehele jaar ieder weekend geopend voor kampeerders. Je kunt dan terecht van vrijdagavond 19:00 uur tot zondagmiddag 17:00 uur.
Verder kun je iedere schoolvakantie op het PBC terecht. Het terrein is open gedurende iedere officiële vakantieweek van de basisscholen in de drie regio's. In de zomervakantie geldt dat je op zaterdag vanaf 13:00 uur welkom bent en op zaterdag vóór 12:00 uur ons terrein dient te verlaten. Dit voorkomt dat vertrekkende groepen en aankomende groepen elkaar in de weg lopen en het bevordert dat er genoeg bagagekarren ter beschikking zijn.
Ook de lange weekenden tijdens Pasen, Pinksteren en Hemelvaart zijn wij geopend. Met Pasen en Pinksteren kan je tot maandagmiddag 17.00 uur blijven en het Hemelvaartweekend begint bij ons op woensdagavond vanaf 19.00 uur.
Mocht je op een andere dag of tijd willen aankomen of vertrekken, overleg dan met het reserveringsbureau. Hiervoor is meestal wel een mogelijkheid te vinden.

Geïnteresseerd?
Wij zijn er al van overtuigd hoe fijn het op ons terrein is, maar oordeel liever zelf, virtueel via onze website www.pbcausterlitz.nl of in het echt.
Voor meer informatie: stuur een mailtje naar info@pbcausterlitz.nl.
Vraag bij het Klephuis ook naar onze activiteitengids met allemaal leuke tips met activiteiten in de omgeving van het Scoutcentrum PBC!
 Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu