Toko (Kampwinkeltje) - Scouting labelterrein PBC Austerlitz

Scoutcentrum PBC AUSTERLITZ
Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorzieningen ▼

Toko (kampwinkeltje):


In de Toko bij het Klephuis zijn naambandjes, badges, kaarten, postzegels (alleen in combinatie met een kaart), snoepjes, drinken en in de zomer ook kleine waterijsjes te koop.

Ook verkopen wij hikes, deze zijn niet digitaal verkrijgbaar.


De hikes gaan naar:


"De Schaapskooi" : 10,5 km

"de Pyramide van Austerlitz" : 11,5 km

"Nationaal Militair museum" : 15 km (verkorte versie 10 km) 


Schaapskooi:

Deze route gaat door het bosgebied en langs de schaapskooi. Zeker rond de tijd van de lammetjes leuk om even pauze te houden.

Deze route is goed geschikt voor welpen en bevat standaard route technieken.

 

Pyramide:

Deze route gaat over ons oude terrein (voor kenners) en halverwege zit de Pyramide van Austerlitz. Leuk met de speeltuin beneden en natuurlijk (tegen een kleine vergoeding bij de Pyramide zelf) de beklimming van de toren. Met mooi weer kan je ver kijken.

Deze route bevat naast bolletje-pijltje en kruispuntenroute ook stripkaart dus al een stapje moeilijker in de technieken.

 

Nationaal Militair Museum:

Deze route gaat door het bos en Soesterberg. De hike zelf is 15 km maar is in te korten naar 10 km als je het stuk door Soesterberg niet loopt. Je komt dan ook niet bij het museum.  

Daarnaast is het natuurlijk ook de overweging waard om tot de vliegbasis te lopen en daar bijvoorbeeld welpen of scouts op te pikken. Hebben ze een mooie wandeling tot de vliegbasis. De vliegbasis ligt namelijk halverwege de route. 

Deze route bevat wel wat extra uitdagingen in de technieken zoals de breukenroute, kompas en herkenningspunten. Korte omschrijvingen van mogelijk onbekende technieken staan vermeld op de eerste bladzijde van de hike.

 

Onze hikes worden jaarlijks voor eind april gecontroleerd. Natuurlijk kan door boskap en ander bos onderhoud tijdens een jaar altijd iets wijzigen.

De ruimte in de Toko is beperkt dus kom niet met zijn allen tegelijk.Pionierhout
Fietsen-opladen

 Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu